Debat- en vergadertrainingen voor volksvertegenwoordigers

Vergaderen in de politiek is bijzonder: het gaat om besluiten nemen, bestuurders controleren, kaders stellen, het volk vertegenwoordigen maar ook het eigen politieke geluid laten horen. Hoe doe je dat goed?

AD REM helpt al decennia politici, volksvertegenwoordigers en bestuurders van Europees tot lokaal niveau met overtuigender en effectiever presenteren, debatteren, vergaderen en voorzitten.

Zie hieronder een overzicht. Of klik op de link voor een gedetailleerde beschrijving:

Presenteren en betogen

Hoe houd je een overtuigende speech? Hoe zorg je dat je boodschap goed aankomt en hoe bouw je je betoog kort, bondig en helder op?

Of het nu om een politieke pitch in verkiezingstijd gaat, een stemverklaring tijdens een raadsdebat of een betoog tijdens een commissievergadering: een volksvertegenwoordiger moet goed kunnen presenteren en betogen.

AD REM is dé specialist in overtuigen met inhoud en weet dus als geen ander hoe we jou kunnen helpen met beter presenteren. Klik hier om te lezen hoe.

Debatteren

Meningsverschillen horen bij politiek debat. Maar hoe bespreek je die zo, dat aan de ene kant de verschillende argumenten transparant op tafel komen, maar aan de andere kant de deelnemers de omgangsvormen blijven respecteren?

AD REM is dé specialist in overtuigen met inhoud. Tijdens onze debattrainingen voor volksvertegenwoordigers oefenen deelnemers met elkaar overtuigen met argumenten, met effectieve vragen stellen en om het productief met elkaar oneens zijn, zonder te verzanden in jij-bakken of persoonlijke aanvallen.

Ook leren hoe jullie het meeste kunnen maken van een politiek verschil van mening? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact op.

Voortvarend vergaderen

Raads- en Statenleden staan voor een stevige politieke opdracht, en vergaderen daarom wat af. Kaders stellen, de koers bepalen, de uitvoerende macht controleren en dan ook nog eens de stem van de kiezer vertegenwoordigen – ga er maar aanstaan!

In zo’n context is het niet gek dat vergaderingen soms uitlopen. En dus is het ook een goed idee om te kijken hoe de raad (of de Staten, of Kamer, of…) efficiënter, effectiever en bovenal productiever kan vergaderen.

AD REM helpt raads-, Staten-, Kamer- én europarlementsleden al decennia met hun vergaderingen. Sleutelwoorden: democratisch, transparant en….efficiënt! Lees hier hoe.

Voortvarend voorzitten

Een politieke vergadering voorzitten is lastig, in elke bestuurlijke laag en in elke fase van de besluitvorming. Hoe houd je rekening met alle meningsverschillen? Hoe breng je de vergaderingen naar een volgende stap? En hoe ga je om met insprekers?

AD REM traint voorzitters van politieke vergaderingen al sinds jaar en dag in het democratisch, transparant en efficiënt voorzitten van vergaderingen. Van orde handhaven tot productief politiek debat entameren: AD REM helpt!

Wil je ook weten hoe je als voorzitter de vergadering….ad rem kunt leiden? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact op.

Individuele voorzitterscoaching

Voorzitten is een vaardigheid. Een vaardigheid moet je oefenen. En dan met gerichte feedback verbeteren.

Dat is in een notendop wat AD REM doet met de individuele voorzitterscoaching. Groei als leider, pak je rol als voorzitter: AD REM maakt het mogelijk.

Voor meer informatie: klik hier.