Debatteren en discussievaardigheden

We zijn het een beetje verleerd: een mooi meningsverschil hebben. Zo eentje waarbij je inhoudelijk op het scherpst van de snede argumenteren kan, maar waarbij je achteraf nog prima met elkaar door één deur kan. Gelukkig is dit een vaardigheid – en van wie kan je die beter leren dan van een Nederlands Kampioen Debatteren?

Inhoud

Je maakt kennis met technieken uit de argumentatieleer en informele logica. Hierna pas je deze toe om discussiepatronen te leren herkennen. Wie is het waar precies over oneens, en waarom? Vervolgens leer je om dan een meningsverschil in goede banen te leiden, volgens de nieuwste inzichten uit het vakgebied van de ‘deliberatieve democratie’. Je leert dan onder andere:

  • Hoe je een meningsverschil terug kunt brengen tot de kern
  • Hoe je zorgt dat een discussie inhoudelijk verloopt, met respect voor de mensen
  • Hoe je deelnemers in een discussie helpt om hun eigen ongelijk ook veilig toe te kunnen geven

Na de training weet je hoe je mensen bij elkaar kunt brengen, om het in een veilige setting met elkaar oneens te kunnen zijn. Je kunt conflicten de-escaleren en meningsverschillen terugbrengen tot een inhoudelijke kern, om vervolgens samen met de groep het meningsverschil op te lossen. Een essentiële leiderschapscompetentie: van conflict naar coördinatie.

Werkwijze


Deze training vindt plaats op locatie. Het maximale aantal deelnemers is 8. De training gaat gegarandeerd door bij minimaal 6 deelnemers.

De training duurt van 09:30 tot 17:00. Wij verzorgen lunch, koffie en thee. Wij zorgen er ook voor dat zowel de locatie als het programma zich zoveel mogelijk conformeren aan de dan geldende coronamaatregelen.

En het allerbelangrijkste: de training is natuurlijk interactief  -een ideale mix van doen en denken, reflectie en actie. Alleen zo leer je scherper argumenteren en kritischer denken.

Data

Dit zijn de data waarop we Argumentatieleer en kritisch denken fysiek en op locatie geven:

  • Vrijdag 28 juni te Den Haag

Vul de datum van je voorkeur bij je inschrijving in.

Bijdrage


Je bijdrage voor deze fysieke open inschrijvingstraining is € 821,- per persoon. AD REM is CRKBO-gecertificeerd, dus over deze bijdrage betaal je géén BTW.

Daar krijg je heel wat voor terug: écht persoonlijke aandacht, individuele feedback, en een heus certificaat als je klaar bent.

Vandaar dus: meld je snel aan middels het formulier hieronder!

De trainer


Deze training wordt gegeven door Daniël Schut. Daniël Schut weet aardig wat van wedstrijddebatteren: zo was hij finalist op de Europese en Wereldkampioenschappen Debatteren, werd hij Nederlands Kampioen Debatteren en won hij tot tweemaal toe het Nederlands Kampioenschap Eloquentia (=Welsprekendheid).

Daniël heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt: hij traint tegenwoordig CEO’s, politici, bestuurders en andere leiders in de kunst van het scherp, gevat en inhoudelijk goed kunnen debatteren.

Deelnemers roemen Daniël altijd om zijn vlugge geest, hilarische anekdotes en altijd kloppende voorbeelden. Never a dull moment – en je leert er ook nog eens van!

Ik wil me inschrijven

Mooi! Vul dan hieronder je contactgegevens in.

We gebruiken je gegevens alleen maar voor trainingsdoeleinden, echt nergens anders voor.

Lees onze privacybeleidspagina hier. Lees onze algemene voorwaarden daar.