Media- en woordvoeringstraining

Heb je een complex en ingewikkeld verhaal dat je graag aan de media kwijt wil? Of wil je je maximaal voorbereiden, zodat je accuraat en waarheidsgetrouw jouw boodschap kunt brengen, wanneer de pers vragen stelt? Met onze media- en woordvoeringstraining ben je op alles voorbereid, van kritisch kranteninterview tot tafelgesprek op televisie.

Inhoud

Je leert je verplaatsen in de wereld van de journalist: wat heeft zij nodig om een goed verhaal te kunnen maken? Waarom stellen zij vragen die jij als ‘lastig’ ervaart? En hoe kun je die dan eerlijk en authentiek beantwoorden? Je ontdekt ook dat verschillende media een verschillende voorbereiding vergen. Zo oefen je onder andere met:

  • Het voeren van een interview voor een krantengesprek
  • Het voorbereiden van passende inhoud voor een radio-interview
  • Het kort, krachtig bondig formuleren voor een TV-interview

Na de training kom je als woordvoerder of leider krachtig, competent en vriendelijk over. Je hebt altijd precies de juiste boodschap klaar en laat je niet in de luren leggen door valse vragen. Zo help je de media haar democratische rol te pakken: door eerlijk, transparant en authentiek te zeggen waar het op staat.

Werkwijze


Deze training vindt plaats op locatie. Het maximale aantal deelnemers is 8. De training gaat gegarandeerd door bij minimaal 6 deelnemers.

De training duurt de hele dag (inloop 09:30 – 10:00, start 10:00, einde 16:45). Wij verzorgen lunch, koffie en thee.

En het allerbelangrijkste: de training is natuurlijk interactief  -een ideale mix van doen en denken, reflectie en actie. Alleen zo leer je scherper argumenteren en kritischer denken.

Data

Dit zijn de data waarop we ‘Media en woordvoering’ fysiek en op locatie geven:

  • Dinsdag 3 september 2024 te Amsterdam
  • Vrijdag 4 oktober 2024 te Den Haag

Vul de datum van je voorkeur bij je inschrijving in.

Bijdrage


Je bijdrage voor deze fysieke open inschrijvingstraining is € 665,- per persoon. AD REM is CRKBO-gecertificeerd, dus over deze bijdrage betaal je géén BTW.

Daar krijg je heel wat voor terug: écht persoonlijke aandacht, individuele feedback, en een heus certificaat als je klaar bent.

Vandaar dus: meld je snel aan middels het formulier hieronder!

De trainer


Deze training wordt gegeven door Daniël Schut. Daniël Schut weet aardig wat van wedstrijddebatteren: zo was hij finalist op de Europese en Wereldkampioenschappen Debatteren, werd hij Nederlands Kampioen Debatteren en won hij tot tweemaal toe het Nederlands Kampioenschap Eloquentia (=Welsprekendheid).

Daniël heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt: hij traint tegenwoordig CEO’s, politici, bestuurders en andere leiders in de kunst van het scherp, gevat en inhoudelijk goed kunnen debatteren.

Deelnemers roemen Daniël altijd om zijn vlugge geest, hilarische anekdotes en altijd kloppende voorbeelden. Never a dull moment – en je leert er ook nog eens van!

Ik wil me inschrijven

Mooi! Vul dan hieronder je contactgegevens in.

We gebruiken je gegevens alleen maar voor trainingsdoeleinden, echt nergens anders voor.

Lees onze privacybeleidspagina hier. Lees onze algemene voorwaarden daar.