Trainingen voor teams

Teamwork makes the dream work! Maar hoe werk je effectief samen met je teamgenoten? Hoe geef je inspirerend leiding aan een team? Natuurlijk, met onze trainingen. Waaronder:

Lees hieronder een meer gedetailleerde beschrijving. Wil je meer weten? Vul dan het contactformulier hieronder in of maak direct een Zoom-afspraak via deze link.

Teamcommunicatietraining

Samenwerken in een team = goed communiceren. En dan gaat het niet alleen om communiceren over de inhoud, over de kansen en uitdagingen die je team moet oppakken, maar net zo goed over de onderlinge processen, verwachtingsmanagement en nog belangrijker: de onderlinge sfeer. Hoe zorg je ervoor dat je team helder, bondig, effectief en ook een beetje aardig met elkaar samenwerkt?

Jullie leren het samen – op de teamcommunicatietraining van AD REM!

Inhoud


Deelnemers leren dat een team alleen maar bestaat bij de gratie van communicatie: communicatie over doelen, waarden, processen en procedures, en communicatie van de teamleider(s) met de teamleden, de teamleden onderling en van het team met de buitenwacht. Met enkele interactieve casussen nemen deelnemers vervolgens hun eigen communicatiestijlen onder de loep, en leren deelnemers om elkaar constructief en respectvol feedback te geven.

Na de training kunnen deelnemers:

  • Herkennen welke rollen er in een team kunnen zijn
  • Dynamisch een andere rol oppakken, naar gelang het team dat nodig heeft
  • Beter samenwerken, productiever resultaten boeken met een betere onderlinge sfeer

Het resultaat is een team dat loopt als een zonnetje, waarin medewerkers elkaar kunnen motiveren, leiding kunnen nemen waar nodig, en goed met elkaar aan de slag kunnen.

Werkwijze


We geven de training bij voorkeur op één van onze eigen trainingslocaties bij jou in de buurt: zo kom je echt even uit je dagelijkse werkomgeving. De ideale groepsgrootte voor een incompany-teamcommunicatietraining is tussen de acht en twaalf personen. Verder is de training zéér interactief: je leert immers alleen als je af en toe een nieuwe communicatiestijl probeert!

De trainers


De trainers van AD REM zijn allen zéér ervaren in het geven van teamcommunicatietrainingen. Daarnaast weten ze alles van overtuigen en beïnvloeden: niet voor niets zijn het vaak Nederlands, Europees of zelfs Wereldkampioenen debatteren. Bovendien hebben onze trainers ruime ervaring en affiniteit met de doelgroep en de materie: mensen bij elkaar brengen om helder te communiceren is wat we dagelijks doen.

Wil je meer weten of een teamcommunicatietraining aanvragen? Hieronder vind je een contactformulier – vul het in en we nemen zo gauw mogelijk contact met je op! Je kunt ook gelijk een Zoom-afspraak met ons boeken, en wel via deze link.

Voortvarend vergaderen en voorzitten

Als het goed is, vergader je in een team precies zo vaak als nodig, niet meer, en niet minder. Maar wat doe je als je merkt dat je te vaak en te veel vergadert? Of als je, door het vele thuiswerken van alle medewerkers, het contact en overzicht met de rest van je team kwijtraakt? En als je eenmaal aan het vergaderen bent: hoe houd je je oog op de bal, en zorg je dat mensen niet off-topic gaan?

Dat, en nog veel, veel meer leer je op de training ‘Voortvarend vergaderen en voorzitten’!

Inhoud


We bespreken de fasen van besluitvorming en hoe deze terug te zien zijn in de formele en informele besluitvormingsprocessen van het team. Deelnemers oefenen met invididuele vergadervaardigheden, maken kennis met verschillende vergadervormen, en leren bij welk soort vergaderpunt deze het beste passen. Concreet leren deelnemers onder andere:

  • De verschillende ‘lagen’ van een vergadering zien en inzetten
  • Herkennen welke rollen er binnen een vergadering zijn – en welke ze wanneer kunnen opnemen
  • Effectief interventies plegen om de vergaderorde te handhaven

Het resultaat is dat elke vergadering korter en productiever verloopt. Deelnemers weten beter welke interventies ze moeten plegen om de stroperigheid eruit te halen, en boeken meer van het gewenste resultaat.

Werkwijze


We geven de training bij voorkeur op één van onze eigen trainingslocaties bij jou in de buurt: zo kom je echt even uit je dagelijkse werkomgeving. De ideale groepsgrootte voor een incompany-vergadertraining is twaalf personen. Verder is de training zéér interactief: je oefent, oefent en oefent, net zolang tot effectief vergaderen een tweede natuur voor je wordt!

De trainers


De trainers van AD REM zijn allen zéér ervaren in het geven van vergadertrainingen. Daarnaast weten ze alles van overtuigen en beïnvloeden: niet voor niets zijn het vaak Nederlands, Europees of zelfs Wereldkampioenen debatteren. Bovendien hebben onze trainers ruime ervaring en affiniteit met de doelgroep: de uitdagingen waar je als wetenschapper of onderzoeker voor staat, zijn toch net even wat anders dan anders.

Wil je meer weten of een training ‘voortvarend vergaderen en voorzitten’ aanvragen? Hieronder vind je een contactformulier – vul het in en we nemen zo gauw mogelijk contact met je op! Je kunt ook gelijk een Zoom-afspraak met ons boeken, en wel via deze link.

Training verbaal leiderschap

Hoe leid je je team effectief? Met woorden, natuurlijk! Wanneer je leiding geeft aan een team, moet je in je communicatie met veel dingen tegelijkertijd rekening houden: hoe zit het met de motivatie, hoe zit het met de onderlinge verhoudingen, en zit iedereen op één lijn voor wat betreft wat er gedaan moet worden. Dat vergt véél van de communicatievaardigheden een leider.

Maar gelukkig zijn die leiderschapsvaardigheden te leren, en wel op onze cursus ‘Verbaal Leiderschap’.

Inhoud


We delen de nieuwste technieken uit de sociale psychologie en gedragseconomie, de meest beproefde praktische recepten uit de klassieke overtuigingsleer, en deelnemers passen die direct toe in een reeks concrete oefenensituaties. Deelnemers krijgen veel individuele feedback en vaak de kans om het nóg beter te doen. Concreet leren deelnemers onder andere:

  • De magische formules die elk team vleugels geven
  • Met charisma en overtuigingskracht voor je team presenteren
  • Effectief omgaan met weerstanden tegen veranderingen

Het resultaat is dat je team hoger durft te mikken, harder kan werken en met een betere onderlinge sfeer elke uitdaging oppakt. Teamwork makes the dream work!

Werkwijze


We geven de training bij voorkeur op één van onze eigen trainingslocaties bij jou in de buurt: zo kom je echt even uit je dagelijkse werkomgeving. De ideale groepsgrootte voor een incompany-training verbaal leiderschap is acht personen. Verder is de training zéér interactief: je oefent, oefent en oefent, net zolang tot het verbale leiderschap in je vezels zit.

De trainers


De trainers van AD REM zijn allen zéér ervaren in het geven van leiderschapstrainingen. Daarnaast weten ze alles van overtuigen en beïnvloeden: niet voor niets zijn het vaak Nederlands, Europees of zelfs Wereldkampioenen debatteren. Bovendien hebben onze trainers ruime ervaring en affiniteit met de doelgroep: AD REM traint niet voor niets al ruim tien jaar vooraanstaande politici, wetenschappers en bestuurders!

Wil je meer weten of een training ‘training verbaal leiderschap’ aanvragen? Hieronder vind je een contactformulier – vul het in en we nemen zo gauw mogelijk contact met je op! Je kunt ook gelijk een Zoom-afspraak met ons boeken, en wel via deze link.

Neem contact op

Wil je meer weten over één van de trainingen hierboven, of een incompany-training aanvragen? Vul je gegevens hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!