Argumentatieleer en kritisch denken

Hoe voer je een discussie of debat op de inhoud? Hoe bewijs je je gelijk – en wanneer weet je dat je toch écht ongelijk hebt? In deze training leer je dat helder argumenteren begint met helder denken. Leer denkfouten en drogredenen vermijden en mensen overtuigen met inhoud!

Inhoud

Je maakt kennis met analysetechnieken uit de argumentatieleer en (informele) logica. Belangrijker nog: je oefent met het toepassen ervan, op je eigen situatie. Zo vergroot je onder andere je vaardigheid met:

  • Het gebruik van argumentatieschema’s
  • De juiste kritische vragen vinden en stellen
  • (informele) logica gebruiken om zekerder te zijn van je conclusies

Na de training heb je meer inzicht in én overzicht van je eigen strategische dossiers. Wat zijn de voors en tegens van die ene aanbeveling waar je mee bezig bent? Wat zijn de implicaties van die aanbeveling? Hoe weeg je voor- en nadelen tegen elkaar af? Op al deze vragen (en meer!) heb je een antwoord na deze cursus.

Werkwijze


Deze training vindt plaats op locatie. Het maximale aantal deelnemers is 8. De training gaat gegarandeerd door bij minimaal 6 deelnemers.

De training duurt de hele dag (inloop 09:30 – 10:00, start 10:00, einde 16:45). Wij verzorgen lunch, koffie en thee. Wij zorgen er ook voor dat zowel de locatie als het programma zich zoveel mogelijk conformeren aan de dan geldende coronamaatregelen.

En het allerbelangrijkste: de training is natuurlijk interactief  -een ideale mix van doen en denken, reflectie en actie. Alleen zo leer je scherper argumenteren en kritischer denken.

Data

Dit zijn de data waarop we Argumentatieleer en kritisch denken fysiek en op locatie geven:

  • Vrijdag 5 juli 2024, in Amsterdam

Vul de datum van je voorkeur bij je inschrijving in.

Bijdrage


Je bijdrage voor deze fysieke open inschrijvingstraining is € 821,- per persoon. AD REM is CRKBO-gecertificeerd, dus over deze bijdrage betaal je géén BTW.

Daar krijg je heel wat voor terug: écht persoonlijke aandacht, individuele feedback, en een heus certificaat als je klaar bent.

Vandaar dus: meld je snel aan middels het formulier hieronder!

De trainer


Deze training wordt gegeven door Daniël Schut. Daniël Schut weet aardig wat van wedstrijddebatteren: zo was hij finalist op de Europese en Wereldkampioenschappen Debatteren, werd hij Nederlands Kampioen Debatteren en won hij tot tweemaal toe het Nederlands Kampioenschap Eloquentia (=Welsprekendheid).

Daniël heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt: hij traint tegenwoordig CEO’s, politici, bestuurders en andere leiders in de kunst van het scherp, gevat en inhoudelijk goed kunnen debatteren.

Deelnemers roemen Daniël altijd om zijn vlugge geest, hilarische anekdotes en altijd kloppende voorbeelden. Never a dull moment – en je leert er ook nog eens van!

Ik wil me inschrijven

Mooi! Vul dan hieronder je contactgegevens in.

We gebruiken je gegevens alleen maar voor trainingsdoeleinden, echt nergens anders voor.

Lees onze privacybeleidspagina hier. Lees onze algemene voorwaarden daar.