Prachtig presenteren en pitchen voor zakelijke dienstverleners

Als zakelijk dienstverlener heb je niks aan een klassieke verkooptraining. Leuk, die trucjes van Cialdini, maar dat is meer voor klanten – niet voor cliënten. Voor die groep heb je meer nodig: in plaats van verkopen, moet je adviseren. Of je nu juridisch of IT-dienstverlener bent: het gaat om een relatie waar je in moet investeren.

Wij helpen je hiermee: van het kiezen van een propositie tot ‘consultative selling’ – met rollenspellen en al!

Wat je leert

Je leert je eigen diensten beter positioneren. Je leert dat elke cliënt uniek is, en dat je als adviseur meer verkoopt door niet te verkopen, maar door te luisteren en je hulp op maat aan te passen. Concreet leer je onder andere:

  • Oprecht luisteren naar de hulpbehoefte van je cliënt
  • De vraag achter de vraag naar boven krijgen
  • Je dienst ‘adviserend’ te verkopen

Na de training weet je beter je eigen dienst te positioneren. Je weet cliënten te adviseren, inspireren en activeren. Je verkoopt zonder dat je het doorhebt!

Voor wie

Wij hebben deze training onder andere gegeven voor de volgende doelgroepen:

  • Juridische dienstverleners
  • IT-dienstverleners
  • (Grote!) consultancyfirma’s
  • Start-ups en social impact start-ups

Benieuwd of we voor jou iets kunnen betekenen? Neem direct contact op!

Werkwijze training

We maken het programma op maat per organisatie en per vraag. Meestal doorlopen we de volgende stappen:

  • Analyse eigen propositie
  • Voorbereiden en uitwerken cases
  • Trainingen en workshops: oefenen met cases, theorie van ‘adviserend verkopen’

Alle deelnemers van de training komen aan bod en oefenen zelf. De trainingen geven we meestal aan groepen van ongeveer acht personen.

Over de trainer(s)

Deze training is ontworpen door Daniël Schut. Daniël Schut weet aardig wat van argumenteren: zo was hij finalist op de Europese en Wereldkampioenschappen Debatteren, werd hij Nederlands Kampioen Debatteren en won hij tot tweemaal toe het Nederlands Kampioenschap Eloquentia (=Welsprekendheid).

Daniël heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt: hij traint tegenwoordig CEO’s, politici, bestuurders en andere leiders in de kunst van het scherp, gevat en inhoudelijk goed kunnen debatteren. En passant schreef hij ook nog eens hét cursusboek op dit gebied, i.s.m. argumentatieprofessor Jean Wagemans, met de titel ‘Argumentatie en debat’.

Deelnemers roemen Daniël altijd om zijn vlugge geest, hilarische anekdotes en altijd kloppende voorbeelden. Never a dull moment – en je leert er ook nog eens van!

Direct contact

Wil je meer weten over deze training? Vul dan het formulier hieronder in!