Presenteren en betogen

Hoe houd je een overtuigende speech? Hoe zorg je dat je boodschap goed aankomt en hoe bouw je je betoog kort, bondig en helder op?

Of het nu om een politieke pitch in verkiezingstijd gaat, een stemverklaring tijdens een raadsdebat of een betoog tijdens een commissievergadering: een volksvertegenwoordiger moet goed kunnen presenteren en betogen.

Lees hier meer over deze training en neem direct contact met ons op!

Inhoud

In deze training leer je de fijne kneepjes van het goed presenteren en betogen. Naast persoonlijke feedback op lichaamstaal en stemgebruik, komt ook de inhoud en opbouw van een overtuigend betoog aan bod. Na deze training weten deelnemers onder andere hoe…

  • …je een betoog in verkiezingstijd anders aanpakt dan een betoog in de commissie
  • …je de passende argumenten bij een standpunt kunt vinden
  • …je verschillende doelgroepen (kiezers, journalisten, politieke tegenstanders) kunt meenemen in jouw eigen politieke verhaal

Resultaat is dat deelnemers weten hoe ze met zelfvertrouwen en overtuigingskracht hun eigen politieke visie kunnen brengen. Ze lezen nooit meer een saai verhaal op van een papiertje, maar spreken authentiek: uit het hoofd, vanuit het hart.

Werkwijze

We maken de training graag op maat. De werkwijze kan dus verschillen per training. Globaal ziet het programma er als volgt uit:

We trainen meestal één dagdeel van tussen de drie en vier uur. Voor volksvertegenwoordigers is dat vaak in de avonduren, bijvoorbeeld van 19:00 tot 22:00.

Voor een training presenteren en betogen is de maximale groepsgrootte acht personen – alleen zo is er genoeg ruimte voor elke deelnemer om te oefenen en feedback te krijgen. Bij aanvragen van grotere groepen werken we dan ook met meer trainers.

Kosten: op aanvraag. Vul het formulier hieronder in en AD REM neemt binnen 48 uur contact op.

Over de trainer

Deze training is ontworpen door Daniël Schut. Daniël Schut weet veel over debatteren en presenteren: zo was hij finalist op het WK en EK Debatteren, ooit Nederlands Kampioen Debatteren en tot tweemaal toe Nederlands Kampioen Eloquentia (=welsprekendheid).

Daarnaast is Daniël Schut van huis uit politicoloog en heeft hij momenteel een buitenpromovenduspost aan de VU, via welke hij de kwaliteit van het politieke debat wetenschappelijk onderzoekt.

Tot slot heeft Daniël via AD REM al decennia ervaring met het trainen van bestuurders en volksvertegenwoordigers, van Europees tot en met lokaal niveau, in overtuigend debatteren, effectief vergaderen en voortvarend voorzitten.

Kortom: met AD REM haalt je écht relevante kennis en expertise in huis, waar je direct mee aan de slag kan.

Direct contact

Wil je meer weten over deze training? Vul dan het formulier hieronder in!