Online bijeenkomsten

Nu we allemaal binnen moeten blijven, staan we voor een grote uitdaging: hoe houden we die team-meeting, die strategie-sessie, die planningsbijeenkomst nét zo efficiënt, effectief en productief als toen we elkaar nog wél konden zien?

AD REM helpt hier graag mee, en vandaar dat we ook ook dagvoorzitterschappen, gespreksleiding en moderatie online aanbieden. Meer specifiek bieden we het volgende:

Technisch voorzitterschap

Zit je met een lastige kwestie waarbij de belangen moeilijk te ontwarren zijn? Moet er een besluit genomen worden waar je zelf als leider, bestuurder, manager ook belang bij hebt?

Dan heb je een technisch voorzitter nodig! Dat is iemand die niets anders doet dan het proces bewaken. Zodat iedereen aan het woord komt, zodat niemand zich achtergesteld wordt en er een eerlijke discussie kan plaatsvinden.

Online scenario’s maken

Dit zijn onzekere tijden. Nóg onzekerder dan anders. Wat zijn de te verwachten trends, ontwikkelingen, kansen en bedreigingen, en hoe kun je je daar als organisatie maximaal op voorbereiden?

Dit is hét moment om als teamleider na te denken over scenario’s. Scenario’s geven je inzicht en grip op de toekomst, en helpen je bij het maken van keuzes. Bijvoorbeeld: wat ga je doen als de intelligente lockddown-maatregelen niet tot juni, maar bijvoorbeeld september aanhouden? Of wat ga je doen als na Pasen alles ineens weer opengaat?

Elk scenario vergt dat je snel lastige keuzes moet maken – en na één van onze online scenario-sessies heb je hier alvast op voorgesorteerd.

Online brainstormsessies

In de offline wereld heeft een kundig geleide brainstormsessie maar één doel: de creativiteit van deelnemers aanwakkeren. Dat kan gelukkig ook online! Met slimme werkvormen en handige online tools bouwen we brainstormsessies die nog beter, creatiever en constructiever zijn dan de offline-sessies van het tijdperk voor corona!

Online issue-mapping

Het corona-virus is nu hét maatschappelijke issue van vandaag, waar je als organisatie wel op móet inspelen: voor sommmige organisaties is het een bedrijfskritische ramp, voor anderen misschien zelfs een kans.

Maar wat is het volgende issue wat je organisatie reputatie- of operationele schade kan aanbrengen? En hoe kun je daar nú alvast op inspelen, zodat je tegen de tijd dat de metaforische dijken doorbreken je al een crisisplan en actiedraaiboek klaar hebt liggen?

Hoe? Nou: met onze online issue-mapping.

Online stakeholdermapping

Net zo belangrijk als issue-mapping: stakeholdermapping. Wie zijn de belangrijke spelers voor je organisatie, en wat moet je doen om ze tevreden en betrokken te houden? Met onze unieke, wetenschappelijke aanpak van stakeholdermapping weet je het precies.

Online debatten organiseren

Een Lagerhuis-debat kan niet online? Of een paneldiscussie met interactie met de zaal, kan ook niet online?

Onzin! Je hoeft niet eens een beetje te passen en meten om erachter te komen dat er online juist veel méér mogelijk is dan offline. Méér interactie, méér discussie, méér dialoog, noem het maar op. Het enige wat je nodig hebt is een computer met een goede internetverbinding, en voor je het weet zit je in discussie die spannender, scherper en inhoudelijker is dan alles wat je offline had kunnen bedenken.

Strategische meetings op maat

Hierboven zie je voorbeelden van wat we kúnnen doen, maar natuurlijk maken we liever meetings op maat – zoals we offline ook altijd alle sessies op maat maken. Moet je een lastige beslissing maken met het MT? Moeilijke gesprekken met het MT? Draagvlak creëren in uitdagende tijden? Wij helpen met organiseren en uitvoeren van meetings op maat.

Neem direct contact met ons op via het formulier hieronder, als je meer wilt weten: