Scherp schrijven

Hoe zorg je ervoor dat die zakelijke memo niet in de la verdwijnt? Hoe schrijf je scherp, inhoudelijk en overtuigend? Op onze training ‘Scherp schrijven van position papers en memo’s’ doen we je alle geheimen uit de doeken – of je nu het MT of een minister wilt overtuigen van je standpunt.

Inhoud

Je leert een aantal vaste structuren die je goed kunt gebruiken voor welke memo dan ook. Hierna maak je kennis met technieken om snel, kort en bondig je gedachten op papier te krijgen. Je leert ook hoe je je position paper of memo goed kunt aanpassen op je doelgroep.  Na de training kan je als geen ander:

  • Scherp en precies opschrijven wat je wil
  • Je standpunten formuleren en sluitend onderbouwen
  • De juiste kritische vragen vinden, stellen en voor je doelgroep beantwoorden

Na de training verdwijnt geen enkele memo meer in een la. Je position papers sluiten precies aan op de besluitvormingsprocessen bij je doelgroep. Hierdoor komen ze op het juiste moment, en doen ze de juiste aanbeveling, met de juiste informatie, op de juiste manier afgewogen. Scherp schrijven is strategisch schrijven.

Werkwijze


Deze training vindt plaats op locatie. Het maximale aantal deelnemers is 8. De training gaat gegarandeerd door bij minimaal 6 deelnemers.

De training  bestaat uit 2 dagdelen. Inloop 12:30, start 13:00, einde 16:45. Wij verzorgen lunch, koffie en thee. Wij zorgen er ook voor dat zowel de locatie als het programma zich zoveel mogelijk conformeren aan de dan geldende coronamaatregelen.

En het allerbelangrijkste: de training is natuurlijk interactief  -een ideale mix van doen en denken, reflectie en actie. Hierom is het ook handig om een laptop mee te nemen tijdens de training: anders schrijft het zo lastig.

Data

De training ‘Scherp schrijven van position papers en memo’s’ wordt op locatie geven in 2 dagdelen:

  • Dagdeel 1: maandag 3 juni in Den Haag
  • Dagdeel 2: maandag 17 juni in Den Haag

Bijdrage


Je bijdrage voor deze fysieke open inschrijvingstraining is € 877,- per persoon. AD REM is CRKBO-gecertificeerd, dus over deze bijdrage betaal je géén BTW.

Daar krijg je heel wat voor terug: écht persoonlijke aandacht, individuele feedback, en een heus certificaat als je klaar bent.

Vandaar dus: meld je snel aan middels het formulier hieronder!

De trainer


Deze training wordt gegeven door Daniël Schut. Daniël Schut weet aardig wat van wedstrijddebatteren: zo was hij finalist op de Europese en Wereldkampioenschappen Debatteren, werd hij Nederlands Kampioen Debatteren en won hij tot tweemaal toe het Nederlands Kampioenschap Eloquentia (=Welsprekendheid).

Daniël heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt: hij traint tegenwoordig CEO’s, politici, bestuurders en andere leiders in de kunst van het scherp, gevat en inhoudelijk goed kunnen debatteren.

Deelnemers roemen Daniël altijd om zijn vlugge geest, hilarische anekdotes en altijd kloppende voorbeelden. Never a dull moment – en je leert er ook nog eens van!

Ik wil me inschrijven

Mooi! Vul dan hieronder je contactgegevens in.

We gebruiken je gegevens alleen maar voor trainingsdoeleinden, echt nergens anders voor.

Lees onze privacybeleidspagina hier. Lees onze algemene voorwaarden daar.