Individuele voorzitterscoaching

Voorzitten is een vaardigheid. Een vaardigheid moet je oefenen. En dan met gerichte feedback verbeteren.

Dat is in een notendop wat AD REM doet met de individuele voorzitterscoaching. Groei als leider, pak je rol als voorzitter: AD REM maakt het mogelijk.

Inhoud

Bij de individuele voorzitterscoaching gaan we nóg dieper op de persoonlijke vaardigheden van de voorzitter in. In detail zoomen we in op wat, hoe, en waarom iemand doet wat ze doet: hoe open je een vergadering? Hoe sluit je hem af? Waarom is dat goed – en wat kan er beter?

Resultaat van een coachingsessie is dat de gecoachte voorzitter concrete handvatten, pluspunten en verbeterpunten heeft, om zo effectiever, overtuigender en authentieker de vergadering voor te kunnen zitten.

Werkwijze

We maken de coaching graag op maat. De werkwijze kan dus verschillen per coachingstraject. Globaal ziet het er meestal als volgt uit:

We brengen de leiderschapstijl- en vaardigheden van de voorzitter eerst in kaart. We kijken via het raadsinfomatiesysteem een aantal afgelopen vergaderingen terug en turven de pluspunten en verbeterpunten.

Tijdens een individuele coachingsessie van ongeveer anderhalf uur (die we het liefst fysiek, op het gemeentehuis, in één van de vergaderzalen doen) kijken we terug op de afgelopen tijd en reiken we concrete handvatten aan ter verbetering.

Die oefenen we dan ook ter plekke. Soms met camera, om direct terug te zien of het lukt. Soms confronterend, altijd leerzaam.

Kosten: op aanvraag. Vul het formulier hieronder in en AD REM neemt binnen 48 uur contact op.

Over de trainer

Deze training is ontworpen door Daniël Schut. Daniël Schut weet veel over debatteren en presenteren: zo was hij finalist op het WK en EK Debatteren, ooit Nederlands Kampioen Debatteren en tot tweemaal toe Nederlands Kampioen Eloquentia (=welsprekendheid).

Daarnaast is Daniël Schut van huis uit politicoloog en heeft hij momenteel een buitenpromovenduspost aan de VU, via welke hij de kwaliteit van het politieke debat wetenschappelijk onderzoekt.

Tot slot heeft Daniël via AD REM al decennia ervaring met het trainen van bestuurders en volksvertegenwoordigers, van Europees tot en met lokaal niveau, in overtuigend debatteren, effectief vergaderen en voortvarend voorzitten.

Kortom: met AD REM haalt je écht relevante kennis en expertise in huis, waar je direct mee aan de slag kan.

Direct contact

Wil je meer weten over deze training? Vul dan het formulier hieronder in!