Debatten leiden

Een verkiezingsdebat, publieksdebat of inspraakavond komt niet zomaar tot stand: de verschillende standpunten moeten helder naar voren komen en het publiek moet gehoord worden, zonder dat het leidt tot conflict, schreeuwen of moddergooien. Dat vergt een debatleider die met een fijnzinnig gevoel voor diplomatie en respect voor de inhoud de tongen los kan maken en de geesten in beweging kan brengen.

Onze aanpak

Een goed debat komt nooit zomaar tot stand. Vooraf denken wij met u na over uw doel: wilt u een dilemma voorleggen aan uw publiek, met ze in discussie treden, of een uitweg uit een dilemma bieden? We helpen u dan met het selecteren van de juiste sprekers, de juiste onderwerpen en de juiste stellingen. We komen tezamen tot een goed, bruikbaar en op maat gemaakt format. De interactie maakt uiteindelijk het debat, maar welke manier van interactie past het beste bij uw doel en uw doelgroep? Alleen door een goed programma van tevoren af te spreken kunt u een veilige, vertrouwde omgeving bieden waarin het verschil in standpunten naar boven kan komen.

Ook tijdens het debat bewaken we die veiligheid: ├ęcht felle verschillen van mening lopen nog al eens het risico om hard en persoonlijk te worden. Met gezag en overtuiging handhaven wij de orde en zorgen we dat iedereen zich gekend en gehoord voelt. Als het gaat om een verkiezingsdebat betekent dat ook dat wij de verschillen die er zijn voor het publiek helder, eerlijk en objectief illustreren: zo weet de burger tenminste echt wat er te kiezen valt!

Resultaat

Uw publiek gaat naar huis met een goede indruk van de verschillende keuzes die er zijn. De opties zijn grondig en vermakelijk uitgelegd, en de verschillende argumenten voor en tegen verschillende keuzes zijn scherp boven tafel gekomen.

Als het doel was om met uw publiek zelf het debat aan te gaan, dan gaan ze naar huis met het gevoel eerlijk en oprecht gehoord te zijn. Ze hebben nieuwe inzichten opgedaan en wie weet – afhankelijk van uw performance – zijn ze zelfs van mening veranderd.

Direct contact

Direct een debatleider nodig? Vul uw vraag hieronder in en we nemen binnen twee werkdagen gerekend vanaf de datum van ontvangst contact met u op.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *