Debatteren

Meningsverschillen horen bij politiek debat. Maar hoe bespreek je die zo, dat aan de ene kant de verschillende argumenten transparant op tafel komen, maar aan de andere kant de deelnemers de omgangsvormen blijven respecteren?

AD REM is dé specialist in overtuigen met inhoud. Tijdens onze debattrainingen voor volksvertegenwoordigers oefenen deelnemers met elkaar overtuigen met argumenten, met effectieve vragen stellen en om het productief met elkaar oneens zijn, zonder te verzanden in jij-bakken of persoonlijke aanvallen.

Inhoud

In deze training leren de deelnemers de ins en outs van het politieke debat: wat zijn goede, overtuigende argumenten, en wat niet? Hoe breng je die argumenten zodanig, dat ze ook echt doel treffen en de toeschouwers c.q. tegenstanders overstag doen gaan? Na deze training weten de deelnemers onder andere….

  • …hoe ze een pakkende oneliner formuleren
  • …hoe ze drogredenen kunnen herkennen (om er vervolgens zelf ver weg van te blijven)
  • …hoe ze scherpe vragen kunnen stellen die doel treffen

De opbrengst van de training is dat deelnemers op inhoud kunnen argumenteren met elkaar. Ze weten met respect alle aspecten van hun meningsverschil boven tafel te krijgen. Deelnemers leren dat ze beter kunnen scoren door op de bal te spelen, niet meer op de persoon.

Werkwijze

We maken de training graag op maat. De werkwijze kan dus verschillen per training. Globaal ziet het programma er als volgt uit:

We trainen meestal één dagdeel van tussen de drie en vier uur. Voor volksvertegenwoordigers is dat vaak in de avonduren, bijvoorbeeld van 19:00 tot 22:00.

Voor een training debatteren is de ideale groepsgrootte acht personen – alleen zo is er genoeg ruimte voor elke deelnemer om te oefenen en feedback te krijgen. Bij aanvragen van grotere groepen werken we dan ook met meer trainers.

Kosten: op aanvraag. Vul het formulier hieronder in en AD REM neemt binnen 48 uur contact op.

Over de trainer

Deze training is ontworpen door Daniël Schut. Daniël Schut weet veel over debatteren en presenteren: zo was hij finalist op het WK en EK Debatteren, ooit Nederlands Kampioen Debatteren en tot tweemaal toe Nederlands Kampioen Eloquentia (=welsprekendheid).

Daarnaast is Daniël Schut van huis uit politicoloog en heeft hij momenteel een buitenpromovenduspost aan de VU, via welke hij de kwaliteit van het politieke debat wetenschappelijk onderzoekt.

Tot slot heeft Daniël via AD REM al decennia ervaring met het trainen van bestuurders en volksvertegenwoordigers, van Europees tot en met lokaal niveau, in overtuigend debatteren, effectief vergaderen en voortvarend voorzitten.

Kortom: met AD REM haalt je écht relevante kennis en expertise in huis, waar je direct mee aan de slag kan.

Direct contact

Wil je meer weten over deze training? Vul dan het formulier hieronder in!