Trainingen voor fracties

Hoe win je de verkiezingsdebatten? Hoe zorg je dat je goed overkomt in de media, en hoe behaal je politiek resultaat, vanuit oppositie of coalitie? Op deze en andere vragen heeft Ad Rem Debat & Strategie antwoord.

Onze aanpak

Een politica moet van alle markten thuis zijn: als een volleerd persvoorlichter moet ze de media te woord staan, als een volleerd jurist moet ze de bestuursrechtelijke kaders van besluitvorming kennen, als een volleerd redenaar moet ze een publiek kunnen inspireren en als een volleerd schaker moet ze politiek-strategische zetten kunnen plannen en uitvoeren.

Onze trainingen zijn erop gericht om de politicus in al deze facetten praktisch te trainen. Dat betekent: voldoende theorie om te snappen hoe het in de praktijk werkt, en vervolgens één en al oefening. Bij elke oefening geven we direct en concreet feedback, waarna de deelnemer het opnieuw mag proberen.

Het unieke aan onze trainingen is de combinatie tussen inzicht in argumentatie en debat enerzijds, en politiek en bestuur anderzijds. Onze trainers zijn zowel bedreven in de retorica en moderne campagnetechnieken, als in de harde realiteit van politieke strategie. Deze combinatie maakt Ad Rem Debat & Strategie bij uitstek ideaal geschikt voor politieke trainingen.

Ons aanbod

We maken het liefst een training op maat. Niettemin zijn er een aantal standaardonderdelen die vaak gevraagd worden. Zie hieronder voor inspiratie, maar liever nog: neem direct contact op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen!

Argumentatie in politiek en bestuur

Argumentatie heeft in het politieke debat een ander karakter dan een alledaagse discussie: de argumenten gáán ergens over. Een politicus moet verschillende doelgroepen van verschillende acties zien te overtuigen: het publiek om op hem te stemmen, de oppositie om niet al te vaak tegen zijn plannen te stemmen, de media om hem positief in beeld te brengen.

In die context helpt het om goed grip te hebben op de structuur van politieke argumentatie. Wanneer geef je welk type argumenten, en waarom? Tijdens de training zal blijken dat elk politiek besluit altijd een vast aantal argumenten met zich meebrengt – en daar kunt u uw voordeel mee doen, of u nu voor- of tegenstander bent en of u nu in de raad, in een verkiezingsdebat of voor de camera staat.

Retorica 2.0: Politieke marketing

Ons vakgebied, de retorica, is begonnen met politici: de oude Grieken en Romeinen kwamen met beproefde recepten op politiek succes te behalen tijdens speeches en debatten. We laten u hier graag van proeven, en op onze training Retorica 2.0 doorkneden we u erin totdat die oeroude, wijze lessen in elke vezel van uw politieke lijf is doorgedrongen.

Maar de wereld heeft niet stilgestaan sinds de klassieke oudheid; In de 21ste eeuw ontdekken we steeds meer over effectieve beïnvloedingstechnieken. We oefenen daarom ook graag met u de nieuwste inzichten op het gebied van neuromarketing, ‘hot cognition’ en ‘framing’. Sta weer eens stil bij dat woord ‘oefenen’: dit is waar ook onze politieke trainingen in uitblinken.

Door de theorie te lezen kunt u misschien herkennen wanneer uw politieke tegenstrever een goede metafoor gebruikt, maar hoe verzint u ze zelf? Wat is een goede tegenmetafoor? Met onze interactieve aanpak leert u het zélf te doen.

Debattraining

Hoe wordt u rap van tong en scherp van geest? Hoe zorgt u dat u zich nooit meer laat verrassen door een lastige vraag en altijd met de juiste argumenten komt? De debattraining van Ad Rem leert u alle fijne kneepjes van het debatteren! Lees meer…

Mediatraining

Hoe gaat u om met lastige vragen, journalisten die koste wat kost hun eigen gelijk willen halen en negatieve framing? Wij leren het u op onze mediatraining. Lees meer…

Vergaderen en voorzitten

Vergaderingen duren te lang en leveren te weinig op. Kan dat niet sneller, efficiënter, beter? Jazeker wel, als het aan ons ligt! Lees meer…

Direct contact

We stellen graag een programma op maat op. Stel hieronder uw vraag en we nemen binnen twee werkdagen gerekend vanaf de datum van ontvangst contact met u op!

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *