Argumentatie en debat

Hoe wordt u rap van tong en scherp van geest? Hoe zorgt u dat u zich nooit meer laat verrassen door een lastige vraag en altijd met de juiste argumenten komt? De debattraining van AD REM leert u alle fijne kneepjes van het debatteren!

Het programma

In deze training maakt u kennis met alle aspecten van overtuigen met woorden. We beginnen met de meer logische, analytische aspecten: hoe bouwt u een argument goed op? Hoe bewijst u uw standpunt? En welke kritische vragen kunt u dan verwachten? We oefenen dan ook in het herkennen en doorprikken van drogredenen.

Daarnaast besteden we ook aandacht aan de uitstraling en het gevoel: hoe overtuigt u niet alleen het hoofd, maar ook het hart? We doorkneden u in de jongste en oudste retorische technieken. U wordt zo soepel als een topatleet in het gebruik van slimme stijlfiguren, zodat de one-liners voortaan uit uw mond rollen.

De training wordt gegeven door Daniël Schut. Daniël Schut weet alles van overtuigen met woorden: hij was Nederlands Kampioen Debatteren, finalist op het EK en WK debatteren en tweevoudig winnaar van de informele Olympische Spelen van het debatteren, de Oxford IV. Daarnaast was hij ook tweevoudig winnaar van het Nederlands Kampioenschap Eloquentia. U weet dus zeker dat niet alleen de scherpte van het wedstrijddebat, maar ook de schoonheid van de welsprekendheid voldoende aandacht krijgt!

Het resultaat

Na de training kunnen deelnemers:

  • Drogredenen en debattrucs sneller doorzien
  • Makkelijker omgaan met lastige vragen
  • Bondiger en treffender formulerenn

De deelnemers krijgen hét nieuwe standaardwerk in de wereld van de argumentatieleer: het boek ‘Argumentatie en debat‘ van de hand van Daniël Schut en Jean Wagemans, assistant professor bij de Universiteit van Amsterdam.

Voor wie

De training is voor iedereen die beter wil leren debatteren. Persvoorlichters, public affairs professionals, woordvoerders, advocaten, politici, adviseurs, CEOs en meer hebben aan onze debattraining in het verleden al bijzonder veel gehad!

Meer informatie

  • We geven deze training hoofdzakelijk incompany
  • Prijsopgave op aanvraag
  • Ideale groepsgrootte is tussen de acht en twaalf deelnemers
  • De incompany-training duurt twee dagdelen
  • Er is verder géén studiebelasting buiten de training om
  • Studiemateriaal: het boek ‘Argumentatie en debat’ is bij de prijs inbegrepen

Meer weten? Neem contact met ons op!

Vul uw gegevens en trainingsaanvraag hieronder in en we nemen binnen twee werkdagen gerekend vanaf de datum van ontvangst contact met u op.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *