Voortvarend vergaderen en voorzitten

Vergaderingen duren te lang en leveren te weinig op. Kan dat niet sneller, efficiënter, beter? Jazeker wel, als het aan ons ligt!

Het programma

We staan eerst stil bij het hoe en waarom van vergaderen; Een vergadering heeft immers altijd, hoe diep het ook verstopt zit tussen zinloos gesnater, een doel en een functie. Een vergadering is ‘werken met woorden’: er moeten besluiten worden genomen, plannen worden verzonnen, taken worden verdeeld en belanghebbende geïnformeerd. We laten zien dat elke functie een eigen werkwijze met zich meebrengt, en dat bij elke werkwijze ook een eigen set van gedragingen hoort.

We gaan dan aan de slag met specifieke vergadervormen en persoonlijke communicatiestijlen: we spelen realistische settings na (dus vrijwel geen abstracte rollenspellen, maar vergaderingen die ook op het echte werk zo kunnen voorkomen), waarin de deelnemers kunnen oefenen en experimenteren met het eigen vergadergedrag. We geven direct feedback op wat iemand met woorden, lichaamstaal en stemgebruik doet. We geven ook altijd concrete handvatten: zo kan het sneller, vollediger en effectiever, met behoud van draagvlak.

Het resultaat

Na de training kunnen deelnemers:

  • De verschillende gedragsstijlen herkennen en hanteren
  • Effectief met interrupties omgaan
  • Beter de agenda en de tijd bewaken

De manier van vergaderen binnen een organisatie is vaak een kwestie van cultuur. Dit is waarom we veel vergadersettings oefenen die in de praktijk ook voorkomen: alleen dan passen de deelnemers de opgedane inzichten ook daadwerkelijk toe.

Voor wie

Voor wie niet? Iedereen die vergadert tijdens zijn of haar werk, heeft profijt van de training voortvarend vergaderen en voorzitten. Denk bijvoorbeeld aan managers, consultants, OR- en MR-leden, raadsleden,
beleidsmakers, belangenbehartigers en wat dies meer zij.

Meer informatie

  • We geven deze training hoofdzakelijk incompany
  • Prijsopgave op aanvraag
  • Ideale groepsgrootte is tussen de acht en twaalf deelnemers
  • De incompany-training duurt twee dagdelen
  • Er is verder géén studiebelasting buiten de training om
  • Studiemateriaal in de vorm van hand-outs is bij de prijs inbegrepen

Meer weten? Neem direct contact met ons op!

Vul uw gegevens en trainingsaanvraag hieronder in en we nemen binnen twee werkdagen gerekend vanaf de datum van ontvangst contact met u op.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *