Wat werkt in de klas, werkt ook op de werkvloer

Herinner je je deze nog: Flip the classroom? Het idee was dat je het klassieke lesgeven (met krijt, voor een bord, saaaaaaaai) niet meer in de klas zou doen.

In plaats daarvan deden leerlingen het volgen van lesjes gewoon thuis. Vanachter een computer, smart-TV of…telefoon.

En wat deden ze dan in de klas?

Simpel: toepassen van kennis. Daar waren allerlei varianten van: van een goed gesprek met elkaar voeren over een gelezen boek voor een taalvak, tot het doen van proefjes voor een scheikundeles.

Wat je ook deed, het basisprincipe was simpel: het consumeren van content, oftewel: informatieoverdracht, doe je het beste alleen. Het verwerken ervan, reflecteren erop en toepassen ervan, dat doe je het beste samen.

Binnen onze trainingen is dit altijd al onze benadering geweest. Maar laatst gaf ik een vergadertraining, en toen rolde er ineens de slogan “flip the meeting!” over de tong.

En verhip: dit idee bleek aan te slaan bij de cursisten. Met dit simpele principe in de hand konden ze veel beter bepalen of ze een meeting moesten organiseren, en of ze de calendar-invite van die andere meeting moesten accepteren.

Dus: is de vergadering bedoeld voor informatie-overdracht? Dan niet doen. Dat doe je beter alleen. Vergaderen is voor doen, voor samen denken, voor samen beslissen. Iets ter kennisgeving aannemen die je maar lekker thuis, en al het andere doe je in de vergadering.

Flip the meeting, dus. Want wat werkt in de klas, werkt ook op de werkvloer!

Aankomende cursussen

Wil je meer leren over overtuigen, debatteren en zelfs…..storytelling? Natuurlijk wil je dat! Klik dan op de open inschrijvingscursus naar jouw smaak hieronder:

Prachtig presenteren en pitchen

Gieren de zenuwen je door de keel als je moet pitchen? Heb je geen idee hoe je een inspirerend verhaal kunt brengen? En knars je met je tanden bij de gedachte om je idee, dienst of product ‘kort en bondig te positioneren’?

Allemaal verleden tijd met de training ‘ Prachtig Presenteren en Pitchen’ van AD REM. De training duurt één dag, vindt plaats in Amsterdam, op maandag 4 juli 2022.

Inschrijven kan hier!

Argumentatieleer en kritisch denken

Hoe word je wijs uit een stortvloed aan informatie? Hoe transformeer je kennis van zaken in inzicht, misschien zelfs wijsheid? Breng orde op zaken door je denken te ordenen.

Natuurlijk met de cursus ‘Argumentatieleer en kritisch denken’! Deze vindt plaats op donderdag 7 juli 2022, te Den Haag, en duurt één dag.

Lees meer hier of schrijf je direct in!

Retorica 2.0: Framing & Storytelling

Hoe laat je je woorden het werk vóór je doen? Dat je boodschap naar binnen glijdt nog voordat je doelgroep het weet? Met onze online open-inschrijvingstraining Framing & Storytelling, zo doe je dat!

Deze cursus vindt plaats op donderdag 14 juli 2022, duurt één dag, in Amsterdam. Inschrijven? Doe dat hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.