Het is natuurlijk, dus het is goed?

Het is een drogreden van jewelste: ‘het is puur natuur, en dus goed voor je’

Weet je wat ook puur natuur is? Hier een lijstje van puur natuurlijke ingrediënten die je nooit of te nimmer in je mond moet stoppen of op je huid moet smeren:

  • het sap van de reuzenbereklauw
  • de vrolijkste lentebloem: de narcis
  • de gevlekte scheerling – daar maakten de oude Grieken het gif van om Socrates mee om zeep te helpen
  • dé favoriete plant van elke babyboomer: de primula
  • geen vrede op aarde en geen enkel mens welbehagen met kerst vanwege de giftige kerstster en giftige hulst

Dit is maar een willekeurige greep uit een lijstje van giftige planten. Er zijn er nog veel meer! Voor iedereen die graag met zijn mobiel, op de WC en met de broek op de enkels ‘zijn eigen onderzoek’ doet: hier op wikipedia vind je een handige lijst van nog meer giftige planten in Nederland.

Voor alle verstandige mensen: natuurlijk (!!!) herken je de ‘natuurlijke drogreden’ hierboven. Dat iets ‘natuurlijk’ is, maakt het niet gelijk goed. Maar er zijn véél meer drogredenen, op het werk, in ons openbaar bestuur en in onze maatschappelijke discussies.

En die zijn vaak moeilijker te herkennen. Daarom geeft AD REM op 5 oktober in Den Haag de training ‘Argumentatie en Kritisch Denken’. Hier leer je niet alleen drogredenen te herkennen, maar ook handig te ontzenuwen. Zodoende leer je beter meningsverschillen op het werk oplossen en inhoudelijk beter te beslissen. Schrijf je hier in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *