Scherp schrijven in politiek-bestuurlijke context

Public affairs professionals en beleidsmedewerkers hebben de ingewikkelde taak om complexe dossiers te vertalen naar concreet advies voor beslissers, bestuurders, politici en het algemeen publiek. Hoe sla je zoiets moeilijks plat? Wij helpen je!

Wat je leert

Strategisch en slim je standpunten schriftelijk onderbouwen, met onder andere:

  • Precies je advies formuleren
  • De juiste argumenten vinden ter onderbouwing
  • Je stukken helder structureren
  • Scherp schrijven met stijl en flair

Na deze training beheers je niet alleen de theorie, maar ook de praktijk. Elke zin die je typt is vanaf nu goud waard. Plus: je hebt een politiek- of beleidsdocument van ongeveer één A4 dat jouw standpunten perfect onderbouwt.

Hoe het werkt


We werken met modules en huiswerk: je kijkt telkens één van onze opnames en maakt dan ‘huiswerk’. Soms kijken we het na en krijg je feedback, maar soms is dat niet nodig.

Meer specifiek zijn het de volgende modules:

  1. Het schrijfproces
  2. Doel en context van je tekst
  3. De structuuropzet
  4. Het schrijfbedrijf: kont op de grond (of nou ja: stoel)
  5. Veelgemaakte stijlfouten

Na inschrijven en betalen krijg je de met wachtwoord beschermde video’s met uitleg en oefeningen op gezette tijden. Dat geeft je alle tijd om tussendoor het huiswerk te maken. Het mooie van deze werkwijze is: je kunt in je eigen tijd, wanneer het jou uitkomt, aan de gang met de oefeningen en inzichten. Wij passen ons helemaal aan jouw agenda aan – hoe gaaf is dat?

Wat kost het?


De standaardinvestering voor deze online training is € 200,- per persoon.

Daar krijg je heel wat voor terug: écht persoonlijke aandacht, individuele feedback op je huiswerk, en een heus certificaat als je klaar bent.

Maar omdat we er net mee begonnen zijn en omdat wijzelf maar ook jullie als deelnemers natuurlijk nog een beetje moeten wennen aan online-trainingen in het corona-tijdperk, geven tot en met het vooralsnog geplande einde van deze intelligente lockdown een stevige korting van € 50,-.

Je leest het goed: tot 28 april 2020 betaal je voor deze cursus slechts € 150,-.

Vandaar dus: meld je snel aan middels het formulier hieronder!

De trainer


Deze training wordt gegeven door Daniël Schut. Daniël Schut weet aardig wat van wedstrijddebatteren: zo was hij finalist op de Europese en Wereldkampioenschappen Debatteren, werd hij Nederlands Kampioen Debatteren en won hij tot tweemaal toe het Nederlands Kampioenschap Eloquentia (=Welsprekendheid).

Daniël heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt: hij traint tegenwoordig CEO’s, politici, bestuurders en andere leiders in de kunst van het scherp, gevat en inhoudelijk goed kunnen debatteren.

Deelnemers roemen Daniël altijd om zijn vlugge geest, hilarische anekdotes en altijd kloppende voorbeelden. Never a dull moment – en je leert er ook nog eens van!

Na afloop krijgen deelnemers een certificaat.

Inschrijven

Vul hieronder je contactgegevens in.

We gebruiken je gegevens alleen maar voor trainingsdoeleinden, voor de duidelijkheid. Lees onze privacybeleidspagina hier. Lees onze algemene voorwaarden (laatste update van voor corona!) daar.